Με τα "ελληνικά λιοντάρια" απαντά ο Καμμένος στις "κότες" της ΕΕ που ετοιμάζει επέμβαση στη Λιβύη!

Image

Απάντηση στην δήλωση Γιούνκερ για “κότες” που σε σχηματισμό είναι πιο μάχιμες από τις στρατιωτικές δυνάμεις της ΕΕ, έδωσε ο Πάνος Καμμένος , αντιπαρατάσσοντας τα “λιοντάρια” όπως γράφει στο twitter, των ελληνικών ΕΔ. Η φωτογραφία και το σχόλιο είναι από την άσκηση ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ.





Παρά τις διαπιστώσεις Γιούνκερ για τις στρατιωτικές αδυναμίες της ΕΕ η επικεφαλής της διπλωματίας της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι ελπίζει ότι θα εξασφαλίσει την υποστήριξη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για επέμβαση στη Λιβύη προκειμένου να σταματήσει η ροή παράνομων μεταναστών από τη χώρα αυτή.

Λίγα 24ωρα μετά από την παραδοχή του προέδρου της ΕΕ Γ.Γιούνκερ ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να έχει καμία ουσιαστική στρατιωτική παρουσία πουθενά η Μογκερίνι προτείνει την αποστολή ευρωπαϊκών στρατιωτικών μονάδων για να συμβάλουν στη σταθεροποίηση της Λιβύης. Με την προϋπόθεση ότι θα συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στις δύο αντίπαλες κυβερνήσεις .

Για να προχωρήσει η πρόταση αυτή πρέπει να συμφωνήσουν και οι Λίβυοι αλλά και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, στο οποίο όμως τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα-δύο χώρες με δικαίωμα βέτο-εκφράζουν έντονες επιφυλάξεις.
Η Μογκερίνι, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Υπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας, η οποία θα απευθυνθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας τη Δευτέρα,παραδέχεται ότι τόσο η επίτευξη μιας συμφωνίας στη Λιβύη, όσο και η υποστήριξη των ΗΕ θα είναι δύσκολο να επιτευχθούν. Και βέβαια μπορεί να μην το ομολογεί ,αλλά θα γνωρίζει ότι και η αποστολή ευρωπαϊκών στρατιωτικών δυνάμεων είναι δύσκολη.

Είναι βέβαια παράδοξο η ΕΕ να προσπαθεί τώρα να …βάλει τάξη στην Λιβύη. Γιατί δεν έχουν περάσει και τόσα πολλά χρόνια ώστε να έχουμε ξεχάσει ποιος οδήγησε σε διάλυση τη Λιβύη ,χωρίς να έχει επί της ουσίας κανένα απολύτως σχέδιο υποστήριξης της χώρας. Η ΕΕ ήταν πάλι.

onalert

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις