Νεκροί 15 τούρκοι στρατιώτες νεκροί σε ενέδρα του PKK στη νοτιοανατολική Τουρκία

Νεκροί 15 τούρκοι στρατιώτες νεκροί σε ενέδρα του PKK στη νοτιοανατολική Τουρκία
Το PKK ανακοίνωσε ότι 15 τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ενέδρα μαχητών του κατά στρατιωτικής φάλαγγας στη νοτιοανατολική Τουρκία. Πρόκειται για την αιματηρότερη επίθεση του PKK από τον Ιούλιο, οπότε κατέρρευσε η εκεχειρία.


Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου συγκάλεσε συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας της Τουρκίας, ενώ ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε συντετριμμένος από την επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια εκκαθαριστικών επιχειρήσεων του τουρκικού στρατού κατά θέσεων του PKK.

«Η επίθεση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια εκκαθαριστικής επιχείρησης. Εγινε επίθεση με νάρκη», είπε προειδοποιώντας ότι η απάντηση θα είναι «πολύ ειδικού χαρακτήρα και αποφασιστική».

Από τον Ιούλιο, οπότε η Αγκυρα ξεκίνησε μία μεγάλης κλίμακας «αντιτρομοκρατική» εκστρατεία κατά των κούρδων ανταρτών, θέτοντας τέλος στη διετή εκεχειρία, ο τουρκικός στρατός διεξάγει καθημερινά αεροπορικές και χερσαίες επιχειρήσεις κατά των βάσεων του PKK στη νοτιοανατολική Τουρκία και το βόρειο Ιράκ. 

Περί τους 70 τούρκους στρατιώτες έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων αυτών.

tanea

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις