Στο τραπέζι Ποροσένκο, Πούτιν, Ολάντ και Μέρκελ για την ουκρανική εκεχειρία

Στο τραπέζι Ποροσένκο, Πούτιν, Ολάντ και Μέρκελ για την ουκρανική εκεχειρία
Οι πρόεδροι Ρωσίας και Ουκρανίας θα συναντηθούν μαζί με τον γάλλο πρόεδρο και την γερμανίδα καγκελάριο στο Παρίσι για τη συνέχιση της εφαρμογής της εκεχειρίας του Μινσκ. Στη συνάντηση των «τεσσάρων της Νορμανδίας» στις 2 Οκτωβρίου θα εξεταστεί η πορεία της εκεχειρίας και τα επόμενα μέτρα που είχαν συμφωνηθεί στο Μινσκ.


Πριν την σύνοδο, οι υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν την ουκρανική κρίση στο Βερολίνο στις 12 Σεπτεμβρίου. Το γραφείο της γαλλικής προεδρίας επιβεβαίωσε την πραγματοποίηση της συνάντησης.

Τη διεξαγωγή της συνάντησης επιβεβαίωσαν τα γραφεία του Πούτιν, του Ποροσένκο και της Μέρκελ. «Η βία περιορίστηκε κυρίως από την 1η Σεπτεμβρίου, όταν το κοινοβούλιο της Ουκρανίας έδωσε περισσότερη αυτονομία σε περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες, σε ευθυγράμμιση με μια ειρηνευτική συμφωνία» ανέφερε το Κρεμλίνο ανακοινώνοντας τη νεά συνάντηση.

«Οι ηγέτες καλωσόρισαν την εκεχειρία, που βρίσκεται σε εξέλιξη, στην νοτιοανατολική Ουκρανία», ανέφερε το Κρεμλίνο μετά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Πούτιν τόνισε την ανάγκη για έναν απευθείας διάλογο μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης και της ουκρανικής περιοχής του Ντονμπάς που ελέγχεται από τους αντάρτες.
tanea

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις