Η Τουρκία ζήτησε από το ΝΑΤΟ F-15C Eagle της USAF – Ιντσιρλίκ


Έξι είναι τα μαχητικά F-15C Eagle, της 493ης Μοίρας, 48ης Πτέρυγας Μάχης της αμερικανικής Αεροπορίας (USAF), με έδρα το Λάκενχιθ της Βρετανίας, τα οποία αναπτύχθηκαν στη βάση του Ιντσιρλίκ, στην Τουρκία, μετά από αίτημα της τουρκικής κυβέρνησης στο ΝΑΤΟ, εάν δεχθούμε το ρεπορτάζ του έγκυρου “aviationist” για το θέμα.

Τα F-16 της Αεροπορίας της (THK) είτε δεν αισθάνονται αρκετά άνετα με τα ρωσικά Su-30SM, είτε απλά θέλει την εμπλοκή των ΗΠΑ στην όποια απάντηση πρόκλησης, ώστε να μην χρεωθεί μόνη της η Άγκυρα το κόστος που θα προκύψει για τις σχέσεις με τη Ρωσία.
Αμερικανικές πηγές, πιστές στην επικοινωνιακή διαχείριση κάθε απόφασης, περιορίστηκαν να αναφέρουν τα συνήθη… «Ατλαντικώς ορθά», ότι τα μαχητικά αυτά που εξειδικεύονται σε ρόλους εναέριας υπεροχής, αναπτύχθηκαν στο Ιντσιρλίκ, ώστε να καταδείξουν την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ να προασπίσει την τουρκική κυριαρχία και την συλλογική ασφάλεια στην περιοχή…
Η κίνηση αυτή αποσκοπεί βέβαια και στον έλεγχο της ρωσικής δραστηριότητας στην Συρία, με ορισμένες μάλιστα πηγές να αναφέρουν ότι δεν αναπτύχθηκαν έξι, αλλά 12 F-15C στο Ιντσιρλίκ. Τα F-15C θα παράσχουν υποστήριξη στα αεροσκάφη κρούσης Α-10 που επιχειρούν σε Συρία και Ιράκ.
http://www.defence-point.gr/news/?p=140751

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις