Ψυχρολουσία από τα Σκόπια στην Αθήνα για το όνομα…

Ψυχρολουσία για την ελληνική διπλωματία από τα Σκόπια καθώς σύμφωνα με πληροφορίες όλες οι κινήσεις καλής θέλησης του Νίκου Κοτζιά και οι σχεδιασμοί της ελληνικής πλευράς για την επίτευξη συμβιβασμού στο θέμα της ονομασίας, φαίνεται να πέφτουν στο κενό, με την ΠΓΔΜ να προωθεί στην «πλάτη» της Αθήνας τη δική της εναλλακτική «φόρμουλα».

Μετά από ένα μπαράζ ανοιγμάτων προς τα Σκόπια ο Νίκος Κοτζιάς συναντήθηκε με τον ομόλογο του Nikola Poposki στις Βρυξέλλες, αλλά η σκοπιανή πλευρά εμφανίστηκε με μια ακραία πρόταση την οποία φρόντισε να δημοσιοποιήσει αμέσως μετά εκθέτοντας την ελληνική πλευρά.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του σκοπιανού ΥΠΕΞ κατά την συνάντηση των κ. Κοτζια και Poposki συζητήθηκε η «υπέρβαση του πολύχρονου εμποδίου και η έναρξη διαπραγματεύσεων για ένταξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στην ΕΕ, η εξάλειψη των εμποδίων σε αυτήν την πορεία, καθώς και οι θετικές επιπτώσεις που αυτό θα είχε στις προσπάθειες για υπέρβαση της διαφοράς για το όνομα».
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΛΛΑ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:http://www.liberal.gr/arthro/29385/amyna–diplomatia/2016/psuchrolousia-gia-tin-elliniki-diplomatia-apo-ta-skopia.html
http://www.defence-point.gr/news/?p=145331

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις