Καμμένος: Καταυλισμοί για 20,000 πρόσφυγες σε Κιλκίς - Γιαννιτσά

Image
Την δημιουργία 20 χιλιάδων θέσεων για προσφυγες σε περιοχές στο Κιλκίς και στα Γιαννιτσά ανακοίνωσε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος λόγω της κατάστασης που εχει δημιουργηθεί. 


Συγκεκριμένα λόγω της πίεσης που ασκούν τα Σκόπια και της συγκέντρωσης πολλών προσφύγων στην χώρα μας, οι οποίοι μάλιστα δεν επιθυμούν να παραμείνουν στην κεντρική Ελλάδα για μεγάλο διάστημα, αποφασίστηκε, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοικηση, να δημιουργηθούν χώροι δίπλα στα σύνορα. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε δημιουργία καταυλισμών στο παλιό αεροδρόμιο Νέας Καβάλας, στο Παλαιό αεροδρομιο κοντα στο χωριό Χερσο Κιλκις, στο στρατόπεδο Παπαδάκη στο Δροσάτο, στο στρατόπεδο Κοκκινόρη, στο χωριό Κεντρικό στο Κιλκίς και στο στρατόπεδο Φιλιππάκου στα Γιαννιτσά. 

Παράλληλα ειπε οτι θα προσληφθούν άτομα για την λειτουργία αυτών των χώρων κατα προτίμηση απο τις τοπικές κοινωνίες. Επίσης ανακοίνωσε οτι θα τεθεί σε εφαρμογή η καταγραφή με βιομετρικά στοιχεία για όσα παιδιά έρχονται στη χώρα μας και για τον λόγο αυτο θα προχωρήσει, ανεξάρτητα απο το πόσο θα ανταποκριθεί η ΕΕ.

ΙΩΑΝΝΑ ΗΛΙΑΔΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις