Ποινή κάθειρξης 103 ετών σε Έλληνα διακινητή μεταναστών

IMG_2954-1
Βαρύς ο πέλκυς της δικαιοσύνης και ορθώς βαρύς σε τέτοιες περιπτώσεις. 103 χρόνια κάθειρξη επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου στον ημεδαπό διακινητή μεταναστών, Τ. Π. του Ν. 63 ετών, κάτοικο Αθηνών, που συνελήφθη την 30η Ιουνίου 2015 στην Τήλο.



Σύμφωνα με την dimokratiki.gr  “o 63χρονος φέρεται να έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αρχές σε υποθέσεις διακίνησης μεταναστών και συγκεκριμένα είχε εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα προσωρινής κράτησης το 2011 από τον Ανακριτή Πρέβεζας για όμοιες πράξεις και έχει σχηματιστεί επίσης δικογραφία από την Εισαγγελία Ραφήνας με την οποία εμπλέκεται σε υπόθεση πλαστογραφίας, απάτης και πρόκλησης ναυαγίου.
Το 2004 φέρεται να έχει σχηματιστεί εξάλλου δικογραφία για διακίνηση μεταναστών σε βάρος του γιου του στην Πύλο.
Η σύλληψη του έγινε, μετά από καταδίωξη και πυροβολισμούς, που οδήγησαν στην βύθιση του δουλεμπορικού σκάφους, στην παραλία Αγιος Σέργης της Τήλου.
Την 30η Ιουνίου 2015 οι επιτελείς του τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου ενημερώθηκαν, συγκεκριμένα, από τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, ότι στην παραλία Αγιος Σέργης  της Τήλου, είχε αποβιβαστεί ικανός αριθμός παράνομων μεταναστών.
Αμεσα απέπλευσαν για το σημείο δύο σκάφη του Λιμενικού με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη των παράνομων μεταναστών.
Κατά τη διάρκεια της προσέγγισής των σκαφών του Λιμενικού στο σημείο εντοπίστηκε ύποπτη θαλαμηγός, που απομακρυνόταν από τις ακτές της Τήλου με κατεύθυνση προς τα τουρκικά παράλια, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα και εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς.
Περί ώρα 17.30 ξεκίνησε καταδίωξη κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν επικίνδυνοι ελιγμοί από τη θαλαμηγό, που επιχείρησε να εμβολίσει το ένα από τα δύο σκάφη του Λιμενικού.
Οι λιμενικοί απάντησαν με πυρά σε ασφαλή σμεία της θαλαμηγού και περί ώραν 18.40 εκδηλώθηκε πυρκαγιά πιθανότατα λόγω υπερθέρμανσης στη μηχανή της.
Η θαλαμηγός ακινητοποιήθηκε και ο διακινητής, που μετέφερε τους μετανάστες από το Μαρμαρίς, συνελήφθη. Η θαλαμηγός βυθίστηκε περί ώραν 19.30 της Τρίτης.
Οι λιμενικοί βρήκαν και συνέλαβαν 23 άνδρες, 10 γυναίκες και 14 παιδιά.
-Σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 6 μηνών και σε χρηματική ποινή 3.500 ευρώ καταδικάστηκαν από το ίδιο δικαστήριο οι Τούρκοι P. C. του Y. 46 ετών και G. U. του Y. 33 ετών, που συνελήφθησαν στη θαλάσσια περιοχή πλησίον του Εμπορείου Σύμης την 15η Σεπτεμβρίου 2015.
Οι κατηγορούμενοι επέβαιναν σε ιστιοφόρο με σημαία Αμερικής. Κατά την προσπάθεια διενέργειας νομότυπου ελέγχου δεν συμμορφώθηκαν προς τις υποδείξεις του πληρώματος, ανέπτυξαν ταχύτητα και προσπάθησαν να εμβολίσουν τα περιπολικά σκάφη για να διαφύγουν, αλλά ακινητοποιήθηκαν μετά από σύντομη καταδίωξη.
Συνολικά διασώθηκαν και περισυνελέγησαν 23 παράτυποι μετανάστες οι οποίοι κατέθεσαν ότι μεταφέρθηκαν από την Μαρμαρίδα καταβάλλοντας έκαστος το χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ.
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε επί του κατασχεμένου δουλεμπορικού εντοπίστηκε εντός σακιδίου, επιμελώς κρυμμένο, ένα πιστόλι τύπου «police 08mm» με εξήντα ένα φυσίγγια (αβολιδωτα).

ΠΗΓΗ : www.militaire.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις