Ειδικά Μισθολόγια: Τι προβλέπει το Μνημόνιο, τι λέει ο Καμμένος

Image
Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Μια αρνητική έκπληξη επιφυλάσσουν για τους ένστολους τα κείμενα του νέου μνημονίου που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Αναμένεται να γίνουν παρεμβάσεις για εξοικονόμηση 300 εκατ ευρώ έως το 2018.

Στις 41 σελίδες καταγράφονται οι νέες υποχρεώσεις που καλείται να εκπληρώσει η ελληνική κυβέρνηση, καθώς και οι δημοσιονομικοί στόχοι που πρέπει να επιτύχει.

Για τους ένστολους προβλέπεται ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2016 θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του εξορθολογισμού των ειδικών μισθολογίων και μέχρι τον Σεπ 2016 θα πρέπει να επανεξεταστούν, επίσης, οι αποζημιώσεις και οι μη μισθολογικές παροχές.

Η μεταρρύθμιση αυτή θα ακολουθήσει την ίδια μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε για το ενιαίο μισθολόγιο των δημόσιων υπαλλήλων με εφαρμογή την 1 Ιαν 2017.

Από τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στα ειδικά μισθολόγια το επικαιροποιημένο Μνημόνιο προβλέπει ότι έως το τέλος του 2018 θα πρέπει να εξοικονομηθούν 300 εκατομμύρια ευρώ, από όπου τα 100 εκατομμύρια ευρώ πρέπει να εξοικονομηθούν το 2017 και άλλα 200 εκατομμύρια ευρώ το 2018.

Ο Οικονομικός Σύμβουλος του ΠΑΣΕΔ κ. Ηλίας Νατσιούλας σημειώνει ότι οι παρεμβάσεις στα ειδικά μισθολόγια θα αποφευχθούν αν εξευρεθούν ισοδύναμα μέτρα μόνιμου χαρακτήρα.

Για αυτά τα ποσά που απαιτούνται δεσμεύτηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένος ότι έχουν εξασφαλιστεί και μέχρι 30 Σεπ 2016 θα εξειδικευτούν σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών. Ο χρόνος για άλλη μια φορά θα δείξει το τι θα γίνει.

Το ΠΑΣΕΔ σύμφωνα με όσα έχει διακηρύξει παλεύει και κάνει επαφές με όλα τα Κόμματα της Βουλής να μην περάσει νέο ειδικό μισθολόγιο με μειώσεις στους στρατιωτικούς.

Τι υποστήριξε ο Καμμένος στη Βουλή
Εν τω μεταξύ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε απάντηση που έδωσε στη Βουλή σε αναφορά του βουλευτή Θ. Καράογλου, δηλώνει ότι δεν είναι αρμόδιος για το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό των στρατιωτικών και παραπέμπει στον κ. Κατρούγκαλο.
Η αναφορά αφορούσε τις προτάσεις που έχει καταθέσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών και ο κ. Καμμένος απάντησε σχετικά:





Σε άλλη απάντησή του στον ίδιο βουλευτή που δόθηκε επίσης στις 14 Ιουνίου ο κ. Καμμένος αφήνει να εννοηθεί ότι δεν αναμένεται να έρθει νέο μειωμένο μισθολόγιο.

Υποστηρίζει ότι υπάρχουν τα χρήματα για την εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά δεν δίνει κάποια συγκεκριμένη προθεσμία.

Τέλος επαναλαμβάνει όσα είπε στη Βουλή για τα ισοδύναμα ώστε να μην εφαρμοστεί η τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση για το πάγωμα των μισθολογικών προαγωγών στα ειδικά μισθολόγια.

Δείτε τι απάντησε








 

ΠΗΓΗ : http://www.onalert.gr/stories/eidika-misthologia-ti-roblepei-to-mnimonio-ti-leei-o-kammenos/50416

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις