ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ! Διαβάστε το λέξη λέξη και εντοπίστε τα “φάουλ”

axiomatikos

Στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής ‘Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων έφθασε το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ.Μπορείτε να το διαβάσετε όλο στο Militaire.gr.

Σε κάθε ενότητα,μπορείτε μ΄ ένα κλικ να έχετε αυτούσια τα κεφάλαια του νομοσχεδίου.Τα e mail του Militaire.gr  είναι πάντα…ανοιχτά και αναμένουν τις παρατηρήσεις σας σ΄ ότι “στραβό” εντοπιστεί.
Στην αιτιολογική του έκθεση αναφέρεται ότι στόχο έχει την “ρύθμιση βασικών αναγκών οργάνωσης και δομής των ΕΔ,μέσω της σύστασης νέων υπηρεσιών και της συγχώνευσης άλλων” και στοχεύει επίσης “στη ρύθμιση ζητημάτων ασφαλείας και εξοπλιστικής επάρκειας των ΕΔ”.
Φιλοδοξεί να ρυθμίσει ακόμη θέματα σταδιοδρομικής φύσεως,ιεραρχίας και εξέλιξης των στελεχών.
Το ν/σ χωρίζεται σε επτά κεφάλαια:
1.Το πρώτο κεφάλαιο  ενοποιεί τις τρεις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας
2.Το δεύτερο κεφάλαιο προβλέπει σύσταση νέας υπηρεσίας στο ΓΕΕΘΑ,η οποία θα έχει ως στόχο τη συνεργασία με φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα για την εκπόνηση μελετών και κατασκευής έργων.
3.Το τρίτο κεφάλαιο έχει να κάνει με την περιβόητη πλέον αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ΕΔ.Προβλέπεται σύσταση νέας υπηρεσίας.Σ
4.Στο τέταρτο κεφάλαιο ρυθμίζονται θέματα σταδιοδρομικής φύσεως και υπηρεσιακής εξέλιξης,μεταθέσεων και άλλα θέματα του προσωπικού.Πρέπει να διαβαστούν γραμμή,γραμμή για να δούμε αν και τι πράγματι ρυθμίζεται.
5. Στο πέμπτο κεφάλαιο ρυθμίζονται θέματα συμβάσεων προμηθειών και έργων.
6.Στο κεφάλαιο έξι  έχουν συγκεντρωθεί θέματα που έχουν να κάνουν με ειδικούς λογαριασμούς των κλάδων των ΕΔ και άλλα ζητήματα.Από τη “διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς στα στρατιωτικά οικήματα”,μέχρι και ρυθμίσεις στρατολογικής φύσης.
7. Το τελευταίο κεφάλαιο περιλαμβάνει εξουσιοδοτικές διατάξεις για την έκδοση κανονιστικών πράξεων.

http://www.militaire.gr/%CE%BF%CE%BB%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%85%CF%80%CE%B5%CE%B8%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις