Επίδομα Παραμεθορίου: Έγινε σύντομο ανέκδοτο!

Image 
Η λέξη επίδομα παραμεθορίου κάνει πλέον τους στρατιωτικούς να γελούν πικρά και καλύπτουν αυτή την πίκρα λέγοντας διάφορα "τσιτάτα", κυρίως στο διαδίκτυο.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από τις πρώτες ημέρες της θητείας του στο υπουργείο, δήλωνε ότι θα επαναφέρει το επίδομα παραμεθορίου και πως θα υλοποιήσει την (τότε) απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για τους μισθούς.
Είναι δε ειρωνεία καθώς πέρυσι τέτοια εποχή, που η Ελλάδα ζούσε την προεκλογική περίοδο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έσπευδε να δηλώσει ότι το "παγωμένο" και τότε επίδομα θα καταβληθεί και πως η τελευταία μάχη που έδωσε πριν αφήσει το υπουργείο λόγω εκλογών ήταν να εξασφαλίσει τα σχετικά κονδύλια.

Επιστρέφοντας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δήλωνε ότι η πρώτη υπογραφή που θα βάλει στη νέα του θητεία θα ήταν το επίδομα παραμεθορίου. 
Το επίδομα ωστόσο δεν δόθηκε τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Οκτώβριο 2015, και ξεκίνησε από τον Νοέμβριο για να σταματήσει και πάλι τον Φεβρουάριο. Έκτοτε η τύχη του αγνοείται, δεν έχει γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση για το θέμα και σταδιακά η αγωνία των πρώτων μηνών έγινε βεβαιότητα ότι έχει οριστικά χαθεί και πως οι υποσχέσεις για την καταβολή του ήταν μάλλον προεκλογικές και διήρκεσαν ελάχιστα.

Τι μας τα θύμισε όλα αυτά; Οι δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου, που μας θύμισε ότι δεν έχουν πάρει οι στρατιωτικοί το επίδομα παραμεθορίου για 6ο συνεχόμενο μήνα.
Σχεδόν κάθε μήνα που περνούσε έστελνε και από μια επιστολή στην πολιτική ηγεσία ρωτώντας τι πρόκειται να γίνει, αλλά ... όπως λέει και η λαϊκή ρήση φωνή βοώντος εν τη ερήμω...

Πέραν των δηλώσεων που έγιναν με κάθε τρόπο στο παρελθόν για το επίδομα, μήπως κάποιος από την πολιτική ηγεσία θα ήθελε να εξηγήσει και γιατί κόπηκε;
Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ
 
ΠΗΓΗ : http://www.onalert.gr/stories/epidoma-paramethoriou-egine-syntomo-enekdoto/51642

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις