Η εγκύκλιος που «τσεκουρώνει» τις συντάξεις των στρατιωτικών και των Σωμάτων Ασφαλείας


Σημαντικές μειώσεις από 15% έως και 25%  φέρνει η νέα εγκύκλιος από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και αφορά στους ασφαλισμένους του Δημοσίου αλλά και ένστολους με ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
 Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», ακόμα κι εκείνοι που κατέθεσαν αίτηση συνταξιοδότησης πριν τον νέο νόμο, αλλά δεν είχαν συμπληρώσει το απαιτούμενο όριο ηλικίας ή έχουν επιστρέψει στην εργασία τους, θα συμπεριληφθούν στις μειώσεις.
 Παράλληλα, μειώσεις θα έχουν και όσοι θα λάβουν σύνταξη άνω των 2.000 ευρώ ή άθροισμα συντάξεων άνω των 3.000 ευρώ, ενώ αφορά και όσους πρόκειται να λάβουν δύο κύριες συντάξεις εξ ιδίου δικαιώματος αφού ο νέος ΕΦΚΑ θα χορηγεί αθροιστικά μία σύνταξη.
 Όσοι βέβαια συνταξιούχοι λαμβάνουν σύνταξη πάνω από 1.300 ευρώ θα καταβάλλουν εισφορά αλληλεγγύης και σαφώς περιορίζεται σημαντικά το δικαίωμα λήψης επιδομάτων τέκνων ως προσθήκη στη σύνταξη καθώς θα χορηγείται από τον ΟΓΑ βάσει των εισοδηματικών κριτηρίων για το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.

http://kranosgr.blogspot.gr/2016/11/15-25.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις