Πουλάει τρέλα ο Τσαβούσογλου: «Προκαλεί ο Καμμένος, εμείς είμαστε οι ψύχραιμοι»

Πουλάει τρέλα ο Τσαβούσογλου: «Προκαλεί ο Καμμένος, εμείς είμαστε οι ψύχραιμοι»
Εκτός ορίων ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε δηλώσεις του στην  Hurriyet και με αφορμή τη ρίψη στεφάνου από τον υπουργό Άμυνας στα Ίμια, κατηγορεί τον Π. Καμμένο ότι προκαλεί και πως η Αγκυρα διατηρεί την ψυχραιμία της, μιας και την Τετάρτη προχώρησε μόνο σε μερικές δεκάδες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Ο Αλλάχ να μας φυλάξει, λέει ο Τσαβούσογλου, αλλά αν γίνει κάποιο δυστύχημα, τότε η βλάβη θα είναι ανεπανόρθωτη! 

«Στην κυβέρνηση Τσίπρα, ο πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος που είναι εταίρος της εξουσίας, είναι και υπουργός Άμυνας. Αυτός ο υπουργός προβαίνει συνεχώς σε προκλήσεις» αναφέρει ο κ. Τσαβούσογλου.

Κατηγορεί ακόμη την Αθήνα ότι «κάνει προκλητικά πράγματα από καιρό», ενώ όπως υποστηρίζει, η Άγκυρα επιδεικνύει ψυχραιμία. «Εμείς είμαστε ψύχραιμοι για να μην υπάρξει ένταση με τη γείτονα. Τα περισσότερα ούτε καν τα δημοσιοποιούμε. Αλλά κλιμακώνουνε την κατάσταση, με αφορμή το θέμα των Ιμίων», σημειώνει.

Συνιστά επίσης στον Έλληνα υπουργό Άμυνας «να είναι σώφρων»: «Δεν πρέπει να εκμεταλλεύονται την σωφροσύνη μας. Ξέρουμε να δώσουμε τη δέουσα απάντηση. Δεν είναι νέα η συμπεριφορά του υπουργού. Εμείς αυτά τα έχουμε πει στον Τσίπρα και τα λέμε. Μεταξύ των δυο χωρών τα θέματα που διαφωνούμε πρέπει να επιλύονται με διάλογο. Πρέπει να είμαστε διακριτικοί».

Αναφέρει τέλος πως «αν η κατάσταση κορυφωθεί και προκύψει ένα ανεπιθύμητο ατύχημα, δεν θα μπορεί να διορθωθεί». «Συμπεριφερόμαστε με ωριμότητα. Και ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας πρέπει να κινείται με ωριμότητα», καταλήγει.

Καμμένος: Δεν θέλουμε τσαμπουκά στο Αιγαίο

Τα Ίμια είναι ελληνικό έδαφος και η μετάβαση όχι μόνο του υπουργού Άμυνας, αλλά οποιουδήποτε πολίτη εκεί είναι «βόλτα στο σπίτι του», είπε ο Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Ο υπουργός Άμυνας απάντησε έτσι στις αιτιάσεις που ήθελαν την ένταση με την Τουρκία να κλιμακώνεται μετά την απόφασή του να μεταβεί στα Ίμια και να ρίξει στεφάνι στον τόπο που θιυσιάστηκαν οι τρεις αξιωματικοί στην κρίση του 1996.

Ο υπουργός Άμυνας επισήμανε ότι το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων είναι υψηλό και κανείς Έλληνες δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται, ενώ επισήμανε ότι η Τουρκία είναι εκείνη που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συνθήκες. Υπογράμμισε επίσης, αναφορικά με τις απειλές για το προσφυγικό, ότι η Τουρκία έχει υπογράψει συμφωνίες όχι μόνο με την Ελλάδα, αλλά και με την ΕΕ -μέλος της οποίας επιθυμεί να γίνει- και με το ΝΑΤΟ.

tanea.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις