“Βόμβα” στο ΝΝΑ με νομοσχέδιο του υπ.Ναυτιλίας! Ποιοι γίνονται δικαιούχοι


“Φορτώνουν” με επιπλέον έργο το ήδη κορεσμένο Ναυτικό Νοσοκομείο, χωρίς το ΥΠΕΘΑ να έχει ενημερωθεί καν! Ποιοι;
Το υπουργείο Ναυτιλίας σε νομοσχέδιο με τίτλο «Ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας σε θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής στην ακτοπλοΐα, θέματα πολιτικού προσωπικού, συμπλήρωση διατάξεων για τα λιμενικά έργα και άλλες διατάξεις.», δίνει τη δυνατότητα περίθαλψης στο ΝΝΑ “στους μόνιμους και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπαλλήλους και τα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και στους συνταξιούχους Πολιτικούς Υπαλλήλους του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους”. Αντέχει το ΝΝΑ; Όχι είναι η απάντηση!
Γιατί όχι;
Με λίγα λόγια το ΝΝΑ λόγω έλλειψης ιατρών και νοσηλευτών  (μειωμένες εισαγωγές στη ΣΣΑΣ και ΣΑΝ, μηδενικές προσλήψεις σε ΕΠΟΠ νοσηλευτών και νοσηλευτριών εδώ και 7  χρόνια), κλείσιμο της 4Β πτέρυγας του ΝΝΑ (των εν ενεργεία στελεχών) και διοχέτευση του νοσηλευτικού προσωπικού στα hotspots του Λαυρίου, Σκαραμαγκά και Αγίου Ανδρέα, δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετήσει κι άλλο κόσμο.
Ουδείς από το υπουργείο Ναυτιλίας δεν έκανε τον κόπο να ενημερώσει έστω το ΥΠΕΘΑ για το συγκεκριμένο άρθρο του νομοσχεδίου.
Όλο το άρθρο:
Άρθρο 59 – Παροχή Δικαιώματος Υγειονομικής Περίθαλψης στα Ναυτικά Νοσοκομεία στους υπαλλήλους και τα μέλη των οικογενειών των εν ενεργεία και συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
1. Παρέχεται το δικαίωμα της εξωνοσοκομειακής και νοσοκομειακής περίθαλψης σε όλα τα Ναυτικά Νοσοκομεία της χώρας στους μόνιμους και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπαλλήλους και τα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και στους συνταξιούχους Πολιτικούς Υπαλλήλους του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, όπως προσδιορίζονται στη δεύτερη παράγραφο του παρόντος άρθρου, με τους ίδιους κανόνες και διαδικασίες που ισχύουν για το μόνιμο εν ενεργεία και εν αποστρατεία Ένστολο Προσωπικό ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.
2. Ως μέλη οικογένειας θεωρούνται η (ή ο) σύζυγος του (ή της) εν ενεργεία ή συνταξιούχου υπαλλήλου (και σε περίπτωση διαστάσεως μέχρι οριστικής επιλύσεως του γάμου), τα παιδιά ανεξάρτητα από την οικογενειακή τους κατάσταση ηλικίας άνω των δεκατεσσάρων (14) ετών, τα ενήλικα άγαμα τέκνα που δεν έχουν υπερβεί το 25ο έτος της ηλικίας τους και σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες Σχολές του εσωτερικού ή εξωτερικού. οι γονείς και των δύο συζύγων και οι αδελφοί/ές του (ή της) υπαλλήλου.
3. Η Δαπάνη υγειονομικής περίθαλψης θα βαρύνει:
α. Τον ασφαλιστικό φορέα του δικαιούχου, εφόσον η Δαπάνη δικαιολογείται από τον φορέα, σε διαφορετική περίπτωση θα βαρύνει τον ίδιο.
β. Τους ίδιους τους περιθαλπόμενους, εφόσον δεν δικαιούνται παροχές υγειονομικής περίθαλψης από ασφαλιστικό φορέα.
γ. Το Υπουργείο Υγείας για όσους είναι κάτοχοι πιστοποιητικού κοινωνικής προστασίας (βιβλιάριο απορίας)
4. Ως τιμολόγιο προσδιορισμού της Δαπάνης ορίζεται αυτό που ισχύει κάθε φορά από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
5. Η διαδικασία της λογιστικής τακτοποίησης των δαπανών θα γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν.
6. Κατά την παροχή της υγειονομικής περίθαλψης θα εφαρμόζονται όλες διατάξεις που ισχύουν σχετικά με την προτεραιότητα των δικαιούχων ε.ε ή ε.α Στρ/κών για νοσηλεία.
7. Οι λεπτομέρειες εφαρμογής του παρόντος άρθρου ρυθμίζονται με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Εθνικής Άμυνας, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας.

militaire.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις