Ο χάρτης των νέων διοδίων - Ποιο θα είναι το κόστος για κάθε διαδρομή


Μαζί με τα νέα τμήματα αυτοκινητόδρομων που αναμένεται να παραδοθούν σε λίγες μέρες στην κυκλοφορία, έρχονται και οι ανάλογες προσαυξήσεις στα διόδια.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο "Ελεύθερος Τύπος", σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο θα τοποθετηθούνδιόδια και μάλιστα πριν ακόμη τελειώσει το 2017, κάτι που έφερε τρομερές αντιδράσεις από κατοίκους των περιοχών.

Από Απρίλιο

Από τις 31 Μαρτίου και μετά παραδίδονται στην κυκλοφορία όλοι οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι της χώρας, λειτουργικά. Και μέχρι το καλοκαίρι, μέχρι τον Αύγουστο θα έχουν παραδοθεί στην τελευταία τους λεπτομέρεια.
Πρώτος δρόμος που παραδίδεται είναι της σήραγγας των Τεμπών, του Πλαταμώνα, και της παράκαμψης του πέταλου του Μαλιακού ολοκληρωμένο στο 100% του έργου.
Δεύτερος αυτοκινητόδρομος που παραδίδεται είναι της Κορίνθου-Πατρών πριν από το Πάσχα, ενώ θα ακολουθήσουν ο αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας, ο Ε65 και η Ιόνια Οδός. 

Ο… χάρτης

Τι φέρνουν όμως ουσιαστικά οι νέοι αυτοκινητόδρομοι; Ο νέος αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ανέλαβε να φτιάξει το τμήμα των Τεμπών και στη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη οι οδηγοί θα συναντήσουν δύο σταθμούς.
Στο Μακρυχώρι, από 1,40 ευρώ που είναι, θα πάει 2,50 ευρώ. Δηλαδή αύξηση 1,10 ευρώ.
Στη Λεπτοκαρυά, από 1,90 ευρώ, θα φτάσει τα 3,20 ευρώ. Αύξηση δηλαδή κατά 1,30 ευρώ.
Ωστόσο για να φθάσει κανείς στην Λεπτοκαρυά θα πρέπει να περάσει από το σταθμό διοδίων του Πυργετού που είναι 2 ευρώ. Επίσης στην παλιά εθνική οδό θα επανέλθει ένας σταθμός διοδίων ο οποίος θα χρεώνει 1,60 ευρώ.
Αναλυτικά:

Αθήνα-Πάτρα το κόστος των διοδίων θα είναι 11,50 ευρώ. 
Οι σταθμοί των διοδίων θα είναι σε:
Ελευσίνα (2,10 ευρώ),
Ισθμός (1,80 ευρώ),
Ζευγολατιό (2,40 ευρώ),
Ρίο (2,40 ευρώ),
θα υπάρχουν και πλευρικοί σταθμοί σε Νέα Πέραμο (1,40 ευρώ), Αγίους Θεοδώρους (0,50 ευρώ) και Πάχη (0,90 ευρώ).
  • Αντίρριο–Ιωάννινα το κόστος των διοδίων θα είναι 12,45 ευρώ και θα υπάρχουν σταθμοί σε: Κλόκοβα, Αγγελόκαστρο, Μενίδι και Τέροβο, αλλά και πλευρικοί σταθμοί διοδίων σε Γαυρολίμνη, Μεσολόγγι, Κουβαρά, Άρτα και Γοργόμυλο.
  • Αθήνα-Θεσσαλονίκη το κόστος των διοδίων θα είναι 30,45 ευρώ. Θα δημιουργηθούν νέοι σταθμοί διοδίων σε Μακρυχώρι (2,50 ευρώ) και Λεπτοκαρυά (3,20 ευρώ).
  • Στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στον Ε65 ο νέος δρόμος Ξυνιάδα – Τρίκαλα θα έχεικόστος διοδίων 5,05 ευρώ με δυο σταθμούς σε Τρίκαλα και Σοφάδες ενώ σε δεύτερη φάση θα προστεθούν άλλοι δυο σταθμοί σε Λιανοκλάδι και Οξύνεια με κόστος 7,95 ευρώ.
http://www.taxydromos.gr/Ellada/254190-o-xarths-twn-newn-diodiwn-poio-8a-einai-to-kostos-gia-ka8e-diadromh.html#.WNpTMXOsrUU.facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις