Αρχική ΑΜΥΝΑ Μεταθέσεις στελεχών με “απόρρητα μόρια” προκαλούν καχυποψία

Αποτέλεσμα εικόνας για metatheseis
Το απόρρητο πληροφοριών στις Ένοπλες Δυνάμεις έχει μεγάλη σημασία. Όπως έχει και η κατάχρηση της επίκλησης του απορρήτου για θέματα που δεν έχουν κανένα λόγο να χαρακτηρίζονται απόρρητα. Μέχρι πριν κάποια χρόνια είχαμε το …ανέκδοτο να χαρακτηρίζεται απόρρητο μέχρι και το …δελτίο καιρού. Τώρα απόρρητα θεωρούνται …τα μόρια τα οποία κάθε στέλεχος έχει και με βάση τα οποία μετατίθεται! Αν όμως είναι απόρρητα πως θα μπορεί το κάθε στέλεχος να διαπιστώσει αν πράγματι αδικείται και να διεκδικήσει το δίκιο του αξιοποιώντας τα μέσα που του δίνει ο νόμος;

Αυτό το θέμα θέτει με παρέμβασή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.
Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι με το να χαρακτηρίζονται απόρρητα τα παραρτήματα υπουργικής απόφασης για τις μεταθέσεις-τοποθετήσεις, που έχουν να κάνουν με τα μόρια, δημιουργείται πρόβλημα. Πως ένα στέλεχος θα κάνει ενδικοφανή προσφυγή αν δεν έχει εικόνα για τα μόρια του καθενός;
Η ΠΟΕΣ ζητά την τροποποίηση της σχετικής απόφασης ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά.
Θα πρέπει να καταλάβουμε στην Ελλάδα ότι σ΄ όλα πρέπει να υπάρχει και μέτρο και λογική. Διαφορετικά μέτρα, αποφάσεις και μηχανισμοί που υπάρχουν για να διαφυλάττουν απόρρητα, προσωπικά δεδομένα και πάει λέγοντας, όχι μόνο εξευτελίζονται, αλλά τελικά λειτουργούν ως μέσα συγκάλυψης και αδιαφάνειας.
Το έγγραφο της ΠΟΕΣ προς τους Αρχηγούς :
Αξιότιμοι κοι Αρχηγοί.
Με το άρθρο 1 της σχετικής απόφασης τροποποιήθηκαν, σύμφωνα με το Παράρτημα «Α» αυτής, τα Παραρτήματα «Α», «Β» και «Γ» της υπ ́ αριθμόν Φ.411/253437/Σ.2358/1-7-2013 απόφασης Υπουργού Εθνικής Άμυνας.
Η ανωτέρω απόφαση, όπως άλλωστε και η τροποποιηθείσα όμοιά της, δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, πλην των παραρτημάτων τους, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί «ΑΠΟΡΡΗΤΑ».
Μέχρι και σήμερα, αν και πέρασαν περίπου τρεις (3) μήνες από τη δημοσίευση της σχετικής, δεν έχουν κοινοποιηθεί τα τροποποιηθέντα Παραρτήματα στα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν τις επελθούσες τροποποιήσεις και να αδυνατούν να παρακολουθήσουν τα μόρια τους, ώστε να ασκήσουν το νόμιμο δικαίωμα της ενδικοφανούς προσφυγής τους, στην περίπτωση που θεωρούν εαυτούς θιγόμενους, ενόψει μάλιστα της επερχόμενης περιόδου μεταθέσεων.
Κατόπιν τούτων παρακαλούμε για την παρέμβασή σας για την ενημέρωση όλων των μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων επί των Παραρτημάτων της σχετικής απόφασης.
militaire.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις