ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ: Ποιοι ευνοούνται και ποιοι όχι από τις νέες ρυθμίσεις

Η πρώτη ανάγνωση του νέου μισθολογίου -που θέλει πολύ διάβασμα γιατί “ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες- ικανοποιεί σίγουρα τα στελέχη των ΕΔ που προέρχονται από ΑΣΕΙ και ειδικά όσα έχουν πάνω από 15 χρόνια, προβληματίζει τους “παρακάτω”.
Από τις πρώτες επισημάνσεις που γίνονται από στρατιωτικούς είναι ότι προβλέπεται “στασιμότητα για πολλά χρόνια για όλους τους άλλους μέσω της προσωπικής διαφοράς που θα “καταπίνει” μελλοντικές αυξήσεις”.  Διαβάστε κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ.
Διαβάζοντας τους πίνακες με τους βασικούς μισθούς προκύπτει ότι :
•Ο βασικός μισθός του Ανθυπολοχαγού άγαμου διαμορφώνεται στα 1.155 ευρώ χωρίς το επίδομα “ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας” που είναι 180 ευρώ και προσαυξάνεται κατά 55 ευρώ για τους έγγαμους και κατά 115 ευρώ για όσους έχουν παιδιά.
•Στο άλλο άκρο,στην κορυφή της ιεραρχίας ο βασικός μισθός του Α/ΓΕΕΘΑ διαμορφώνεται στις 4.200 ευρώ και των Αρχηγών Γενικών Επιτελείων στις 3.800/
•Για τα προερχόμενα από ΑΣΣΥ στελέχη οι μισθοί ξεκινούν από 985 ευρώ και φθάνουν τα 2.445.
•ΕΠΟΠ,ΟΠΥ,ΕΜΘ,ΕΠΥ, στα χαμηλά ξεκινούν από 939 ευρώ .
•Θεσμοθετείται το επίδομα παραμεθορίου. Καθορίζεται στα 100 ευρώ για όσους υπηρετούν στους νομούς Έβρου,Λέσβου,Χίου,Σάμου,Δωδεκανήσων,στη Σαμοθράκη και στην Σκύρο. Αυτό αφορά κυρίως 12.5000 ΕΠΟΠ που υπηρετουν σ΄αυτές τις περιοχές.
•Για τα επιδόματα επικινδυνότητας προκύπτει ότι θα γίνει επανακαθορισμός των δικαιούχων. Δεν αγγίζεται το πτητικό εκτός ίσως απ΄ όσους υπηρετούν σε θέσεις εξωτερικού, για τους οποίους συζητιέται το ενδεχόμενο μείωσης κατά 30%.

militaire.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις