ΓΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΣΤΙΣ... ΓΑΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ Η ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

Για μετάλλαξη στις... γάτες κατηγορεί η Λευκωσία την Αγκυρα
Μοιάζει απίστευτο και όμως είναι αληθινό. Η Λευκωσία κατηγορεί την Άγκυρα ότι τα τελευταία χρόνια επιχειρεί να διασταυρώσει με δικές της γάτες ένα κυπριακό είδος και να το μεταλλάξει. 

Το θέμα της καθαρόαιμης κυπριακής γάτας είχε εξελιχθεί για ένα διάστημα σε μείζον πολιτικό ζήτημα στο νησί και σ΄ αυτό είχαν πάρει θέση η Εκκλησία της Κύπρου, τα πολιτικά κόμματα και κυρίως οι Οικολόγοι, το Εμπορικό Επιμελητήριο, ο Όμιλος Καθαρόαιμων Γάτων Κύπρου καθώς και το αμερικανικό πανεπιστήμιο Ντέϊβις της Καλιφόρνια.


Όλα άρχισαν μετά από πληροφορίες που περιήλθαν στις μυστικές υπηρεσίες της Κύπρου ότι οι Τουρκοκύπριοι άρπαζαν γάτες από τις ελεύθερες περιοχές ή γάτες που ζούσαν στα κατεχόμενα και τις μετέφεραν στην Άγκυρα για διασταύρωση με τουρκικές γάτες. Οι πρώτες καταγγελίες για το θέμα είχαν δει το φως της δημοσιότητας, το 2009, στη 18η Έκθεση Καθαρόαιμων Γάτων και η τότε πρόεδρος του Ομίλου Ράνια Ραζορένοβα ανακοίνωσε ότι γίνεται συντονισμένη προσπάθεια ώστε να «ανακοπεί η προσπάθεια ξένων και ιδιαίτερα της Τουρκίας να μεταλλάξει την κυπριακή γάτα». 

Διαβάστε περισσότερα στο in.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις