Ντιμιτρόφ: Δεν μπορεί να μας στερηθεί το δικαίωμα να είμαστε Μακεδόνες

Ντιμιτρόφ: Δεν μπορεί να μας στερηθεί το δικαίωμα να είμαστε Μακεδόνες
«Κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα να είμαστε Μακεδόνες και να μιλούμε τη μακεδονική γλώσσα, ως μέρος στο σύνολο των σλαβικών γλώσσεων» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.


Ο Ντιμιτρόφ τόνισε πως «υπάρχει θέληση από την πλευρά μας και ελπίζουμε ότι το ίδιο ισχύει και για την άλλη πλευρά. Αν υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει σεβαστή η ταυτότητα και η αξιοπρέπεια και των δύο πλευρών θα τον βρούμε. Μπορεί και να μην υπάρχει, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να προσπαθήσουμε και να τον βρούμε» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Μάθιου Νίμιτς φάνηκε αισιόδοξος για εξεύρεση λύσης, υπογραμμίζοντας πως «η λύση, που είναι πιθανή, είναι απαραίτητη. Υπάρχουν διαφορές στις θέσεις των δύο χωρών αλλά είμαι αισιόδοξος».

Ερωτηθείς αν εκτός από το όνομα οι προτάσεις του περιλαμβάνουν και αλλαγή ταυτότητας, ο ειδικός διαμεσολαβητής απάντησε ότι «μέχρι στιγμής δεν έχει ακούσει κάτι από την ελληνική κυβέρνηση που να αρνείται την ταυτότητα του λαού της ''Μακεδονίας''» όπως την αποκάλεσε ο κ. Νίμιτς.


tanea.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις